Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Snijd het konijn in stukken en wrijf die in met meel.
Laat ze bruinen in een braadpan met dikke bodem, waarin u de boter hebt doen smelten.
Wanneer de stukjes konijn voldoende gebruind zijn, ze uit de pan halm en vervangen door de gehakte ui.
Zacht laten smoren, tot de ui mooi doorschijnend is.
Doe het konijn weer terug, in de pan en voeg er aan toe : de tijm, het laurierblad, de steeltjes van de peterselie.
Giet er de wijn over en verder water tot op de helft van de hoogte.
Bij kruiden met peper en zout, afdekken en aan de kook brengen.
Gedurende 30 minuten in een zeer warme oven plaatsen.
Wanneer het vlees gaar is, de stukken konijn op een dienschotel leggen.
Warm wegzetten.
Doe de room in de braadketel en laat de inhoud afkoken, tot de saus voldoende dik wordt.
De saus ziften, van het vuur afnemen en er de mosterd bijwerken.
Proeven en desnoods bij kruiden.
Giet de saus over het konijnenvlees en dien warm op, royaal bestrooid met peterselie.
Bijpassende wijn
een witte droge wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Konijn met mosterd en roomsaus