Konijn met mosterd en roomsaus
Ingrediënten
- 1 konijn 1 500 kg ongeveer
- 1 dl witte wijn
- 25 dl room
- 50 g boter
- 1 ui
- 1 eetlepel sterke mosterd
- 50 g meel
- bosje peterselie
- tijm
- laurier
- peper
- zout
Instructies
- Snijd het konijn in stukken en wrijf die in met meel.
- Laat ze bruinen in een braadpan met dikke bodem, waarin u de boter hebt doen smelten.
- Wanneer de stukjes konijn voldoende gebruind zijn, ze uit de pan halm en vervangen door de gehakte ui.
- Zacht laten smoren, tot de ui mooi doorschijnend is.
- Doe het konijn weer terug, in de pan en voeg er aan toe : de tijm, het laurierblad, de steeltjes van de peterselie.
- Giet er de wijn over en verder water tot op de helft van de hoogte.
- Bij kruiden met peper en zout, afdekken en aan de kook brengen.
- Gedurende 30 minuten in een zeer warme oven plaatsen.
- Wanneer het vlees gaar is, de stukken konijn op een dienschotel leggen.
- Warm wegzetten.
- Doe de room in de braadketel en laat de inhoud afkoken, tot de saus voldoende dik wordt.
- De saus ziften, van het vuur afnemen en er de mosterd bijwerken.
- Proeven en desnoods bij kruiden.
- Giet de saus over het konijnenvlees en dien warm op, royaal bestrooid met peterselie.