Konijn met mosterd en roomsaus

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 konijn 1 500 kg ongeveer
  • 1 dl witte wijn
  • 25 dl room
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • 50 g meel
  • bosje peterselie
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het konijn in stukken en wrijf die in met meel.
  • Laat ze bruinen in een braadpan met dikke bodem, waarin u de boter hebt doen smelten.
  • Wanneer de stukjes konijn voldoende gebruind zijn, ze uit de pan halm en vervangen door de gehakte ui.
  • Zacht laten smoren, tot de ui mooi doorschijnend is.
  • Doe het konijn weer terug, in de pan en voeg er aan toe : de tijm, het laurierblad, de steeltjes van de peterselie.
  • Giet er de wijn over en verder water tot op de helft van de hoogte.
  • Bij kruiden met peper en zout, afdekken en aan de kook brengen.
  • Gedurende 30 minuten in een zeer warme oven plaatsen.
  • Wanneer het vlees gaar is, de stukken konijn op een dienschotel leggen.
  • Warm wegzetten.
  • Doe de room in de braadketel en laat de inhoud afkoken, tot de saus voldoende dik wordt.
  • De saus ziften, van het vuur afnemen en er de mosterd bijwerken.
  • Proeven en desnoods bij kruiden.
  • Giet de saus over het konijnenvlees en dien warm op, royaal bestrooid met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bijpassende wijn

een witte droge wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild