Konijn met pruimen uit Brabant
Equipment
- keukenpapier
- wijde schaal
Ingrediënten
- 4 dl rode wijn
- 2 dl kruidenazijn
- 4 witte peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel tijm
- 1 kg konijnebouten
- 75 gr boter
- 2 eetlepels bloem
- 250 gr pruneaux
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Roer de wijn en de azijn in een wijde schaal door elkaar.
- Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de konijnebouten erin.
- Zet het konijn afgedekt ± 24 uur in de koelkast.
- Neem de konijnebouten uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog.
- Verhit de boter in een braadpan en braad de konijnebouten rondom bruin.
- Strooi de bloem erover en schenk er langs de rand van de pan ¾ deel van de marinade bij.
- Voeg de pruimen toe, breng het geheel aan de kook en stoof het konijn in 45-60 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree en spruitjes.