Konijn uit Mol

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 2 middelgrote konijntjes
  • 4 uien
  • 2 wortelen
  • 150 gr boekweitbloem bindmiddel
  • 2 takjes wilde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 4 flesjes Postel-bier
  • ½ liter water
  • boter

Voor de boekweitpannenkoeken:

  • 150 gr boekweitbloem
  • 300 gr bloem
  • 3 eieren
  • 1 eigeel
  • 1 liter melk
  • 10 gr zout
  • 100 gr boter

Instructies

  • Snijd het konijn in stukken en kleur het vlees in hete boter.
  • Versnipper een ui en stoof hem in boter aan.
  • Snijd de wortelen in dobbelsteentjes, bestrooi ze met boekweitbloem en laat ze in een lauwwarme oven eventjes drogen.
  • Breng alle ingrediënten samen in een braadslede,
  • bevochtig met Postel-bier en vul eventueel verder aan met water tot alle ingrediënten onder staan.
  • Doe er het kruidentuiltje bij, breng het geheel aan de kook en laat het in een op 180°C
  • voorverwarmde oven verder zachtjes garen.
  • Houd het deksel op de braadslede.
  • Kruid met peper en zout.
  • Controleer of de saus dik genoeg is; kook haar eventueel met een sneetje bruinbrood in.
  • Meng de ingrediënten voor de pannenkoeken en bak een stapeltje.
  • Gebruik de boekweitpannenkoekjes als begeleiders.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België