Koninginnetaartjes
Ingrediënten
- 4 blaadjes witte gelatine
- 250 g abrikozen blik
- 15 g suiker
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 100 g mix voor Appel-kruimeltaart pak a 390g, Koopmans
- 25 g koude roomboter
- ¼ losgeklopt ei
- ½ citroen
- ¼ sinaasappel
- 200 g roomkaas
- 40 g suiker
- 3 eieren
- 2 druppels vanille aroma
- zilverpilletjes
Instructies
- Week 4 blaadjes witte gelatine ca. 3 minuten in ruim koud water
- Pureer 250g uitgelekte abrikozen (blik) en roer er 15g suiker en 2 eetlepels citroensap door.
- Verwarm het abrikozenmengsel tot het gaat koken
- Haal de pan van het vuur,
- Knijp de gelatine voorzichtig uit en roer deze door het abrikozenmengsel.
- Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast
- Maak van 100g Mix voor Appel-kruimeltaart (pak à 390g, Koopmans) met 25g koude roomboter en 1/4 losgeklopt ei volgens de gebruiksaanwijzing een deeg
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Bekleed een bakplaat van ca. 20cm x 20cm met bakpapier
- Rol het deeg uit, bekleed de bodem van de bakplaat ermee en zet deze tot gebruik in de koelkast
- Rasp een 1/2 citroen en een 1/4 sinaasappel en pers ze uit
- Roer in een kom 200g roomkaas los en klop er geleidelijk 40g suiker en 3 eieren door
- Roer de vruchten rasp, de vruchtensappen en 2 druppels vanille aroma door het roomkaasmengsel.
- Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast
- Verdeel het koude roomkaasmengsel over de deegbodem en bak de taart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar.
- Laat de taart helemaal afkoelen en snij deze met een warm mes in ca. 12 vierkante taartjes
- Schep de abrikozengelei op de taartjes en garneer met zilverpilletjes.
Voedingswaarden
Calories: 135 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g