Koninginnetaartjes

Koninginnetaartjes

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 250 g abrikozen blik
  • 15 g suiker
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 100 g mix voor Appel-kruimeltaart pak a 390g, Koopmans
  • 25 g koude roomboter
  • ¼ losgeklopt ei
  • ½ citroen
  • ¼ sinaasappel
  • 200 g roomkaas
  • 40 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 druppels vanille aroma
  • zilverpilletjes

Instructies

  • Week 4 blaadjes witte gelatine ca. 3 minuten in ruim koud water
  • Pureer 250g uitgelekte abrikozen (blik) en roer er 15g suiker en 2 eetlepels citroensap door.
  • Verwarm het abrikozenmengsel tot het gaat koken
  • Haal de pan van het vuur,
  • Knijp de gelatine voorzichtig uit en roer deze door het abrikozenmengsel.
  • Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast
  • Maak van 100g Mix voor Appel-kruimeltaart (pak à 390g, Koopmans) met 25g koude roomboter en 1/4 losgeklopt ei volgens de gebruiksaanwijzing een deeg
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Bekleed een bakplaat van ca. 20cm x 20cm met bakpapier
  • Rol het deeg uit, bekleed de bodem van de bakplaat ermee en zet deze tot gebruik in de koelkast
  • Rasp een 1/2 citroen en een 1/4 sinaasappel en pers ze uit
  • Roer in een kom 200g roomkaas los en klop er geleidelijk 40g suiker en 3 eieren door
  • Roer de vruchten rasp, de vruchtensappen en 2 druppels vanille aroma door het roomkaasmengsel.
  • Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast
  • Verdeel het koude roomkaasmengsel over de deegbodem en bak de taart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar.
  • Laat de taart helemaal afkoelen en snij deze met een warm mes in ca. 12 vierkante taartjes
  • Schep de abrikozengelei op de taartjes en garneer met zilverpilletjes.

Voedingswaarden

Calories: 135 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart