Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
- 1 kleine bloemkool
- 1 groot ei L
- 50 gram geraspte mozzarella
- ½ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 1 el boter
- 70 gram pittige geraspte cheddar
Instructions
- Plaats een ovenrek in de oven en verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden.
- Pak een vel bakpapier en vet het vel in in met wat olijfolie.
- Pak nu de kleine bloemkool erbij en verwijder de bladeren en zwarte plekken.
- Snijd de bloemkool dan door de helft en verwijder de stronk.
- Snijd wat over is in kleine roosjes.
- Doe de roosjes in een keukenmachine of blender en zet deze aan totdat er kleine rijstkorreltjes ontstaan.
- Herhaal dit totdat je van alle roosjes rijst hebt gemaakt.
- Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een magnetron bestendig bakje en kook het 8 minuten in de magnetron.
- Laat na het koken even afkoelen.
- Als de rijst afgekoeld is kan je het in een schone theedoek doen.
- Wring vervolgens al het vocht uit de rijst.
- Doe de droge rijst in een grote kom en voeg de geraspte mozzarella, ei, zout en peper toe.
- Meng alles in de kom met een garde goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over het vel bakpapier en vorm vier evengrote vierkantjes.
- Bak de broodjes 16 minuten goudbruin.
- Laat minstens 10 min afkoelen en haal dan met een kaasschaaf voorzichtig de broodjes van het bakpapier.
- Smeer nu bij elk broodje een kant in met boter.
- Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en doe het broodje met de boterkant in de pan.
- Voeg geraspte cheddar toe aan het broodje en doe daar een broodje boven op met de boterkant boven.
- Ze het vuur nu lager en bak 2-4 minuten aan elke kant, totdat de kaas is gesmolten.
- Herhaal met de andere broodjes!