Koolraapstamppot met Shoarmavlees en Veldsla
Een heerlijke stamppot met koolraap, aardappels en shoarmavlees, afgewerkt met veldsla voor een frisse en smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
- Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat.
- Schep de uiringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruiden in het shoarmavlees en de frisse veldsla.
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 38 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g