Koolraapstamppot met Shoarmavlees en Veldsla

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees, een romige puree van aardappelen en koolraap, gemengd met veldsla, bosui en sappig gebakken shoarmavlees. Het gerecht is verrijkt met gezeefde tomaat en bouillon, en smaakvol gekruid met peper en zout. Een kleurrijke en hartige maaltijd.

Koolraapstamppot met Shoarmavlees en Veldsla

Een heerlijke stamppot met koolraap, aardappels en shoarmavlees, afgewerkt met veldsla voor een frisse en smaakvolle maaltijd.
Porties: 1
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels geschild en in stukken
  • 500 g koolraap geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 4 bosuitjes gesneden in ringetjes
  • 200 g veldsla gewassen en uitgelekt
  • 25 g boter
  • 300 g shoarmavlees
  • ¾ dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel bouillonpoeder

Instructies

  • Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
  • Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de uiringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of augurken voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruiden in het shoarmavlees en de frisse veldsla.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 38 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter