Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- tafelgrill
Ingrediënten
- 800 g biefstuk dun gesneden
- 125 ml sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel suiker
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Instructies
- Snijd het vlees in dunne plakjes, dit gaat beter als het vlees iets bevroren is.
- Meng alle ingrediënten in een kom en voeg het vlees toe.
- Marineer alles minimaal 1 uur.
- Verwarm een tafelgrill voor en leg het vlees er in kleine porties op.
- Laat het vlees grillen totdat het gaar is.
- Haal het vlees van de grill en leg er een andere portie op.
- Serveer het vlees met sla en sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Koreanen nemen een blaadje sla, leggen het vlees erop, smeren er wat rode pepersaus of sojasaus op en vouwen het blad samen. Voeg eventueel hele knoflookteentjes en shiitake-paddenstoelen toe tijdens het grillen, rol ze in het slablaadje en geniet van deze smaakvolle hapjes.Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Gamay of een fruitige Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van de Bulgogi. Als je liever wit drinkt, probeer dan een droge Riesling of een lichte Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 40 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g