Korean-style Sla Wraps met Pittige Rundvleesreepjes
Een smaakvol en verfrissend gerecht dat de verschillende texturen van knapperige sla, sappig vlees en zachte rijst combineert.
Ingrediënten
- 600 g entrecôte in dunne reepjes gesneden
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels mirin
- 3 eetlepels soja-olie
- Blaadjes sla van kropsla
Voor de saus:
- 5 eetlepels sojasaus bijvoorbeeld Kikkoman
- 1½ eetlepel suiker
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels lente-ui in dunne ringen
- ½ eetlepel geroosterd sesamzaad
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels sesamolie
Instructies
- Marineer het vlees met suiker en mirin, laat het ± 30 minuten marineren.
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Meng de saus met het gemarineerde vlees en laat opnieuw 3 uur marineren.
- Verhit 1 eetlepel soja-olie in een koekenpan en bak 1/3 van het vlees met saus in 5-10 minuten goudbruin en gaar, houd het warm.
- Bak de rest van het vlees op dezelfde manier (bak niet te veel vlees tegelijk, anders komt er te veel vocht vrij).
- Serveer het gerecht met witte rijst en serveer de sla-blaadjes apart.
- Dit gerecht wordt traditioneel gegeten door een blaadje sla te vullen met rijst en het gebakken rundvleesmengsel.