Korean-style Sla Wraps met Pittige Rundvleesreepjes

Een smaakvol en verfrissend gerecht dat de verschillende texturen van knapperige sla, sappig vlees en zachte rijst combineert.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
marineren 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g entrecôte in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels mirin
  • 3 eetlepels soja-olie
  • Blaadjes sla van kropsla

Voor de saus:

  • 5 eetlepels sojasaus bijvoorbeeld Kikkoman
  • eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels lente-ui in dunne ringen
  • ½ eetlepel geroosterd sesamzaad
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels sesamolie

Instructies

  • Marineer het vlees met suiker en mirin, laat het ± 30 minuten marineren.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Meng de saus met het gemarineerde vlees en laat opnieuw 3 uur marineren.
  • Verhit 1 eetlepel soja-olie in een koekenpan en bak 1/3 van het vlees met saus in 5-10 minuten goudbruin en gaar, houd het warm.
  • Bak de rest van het vlees op dezelfde manier (bak niet te veel vlees tegelijk, anders komt er te veel vocht vrij).
  • Serveer het gerecht met witte rijst en serveer de sla-blaadjes apart.
  • Dit gerecht wordt traditioneel gegeten door een blaadje sla te vullen met rijst en het gebakken rundvleesmengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Neem een blaadje sla, schep er wat rijst en gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.

Wijnadvies:

Een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn gaan goed samen met de pittige en hartige smaken van het rundvlees en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Korea
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij