Zelfgemaakte korianderwodka
Geef je wodka een unieke twist met de warme en kruidige smaak van korianderzaad. Perfect voor cocktails of puur!
Equipment
- Glazen pot met deksel
- Fijnmazige zeef
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- 2 tl korianderzaad geplet
- 4 ½ dl wodka
Instructies
- Plet 2 theelepels korianderzaad licht met een vijzel of het platte deel van een mes.
- Doe het geplette korianderzaad in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
- Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken.
- Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de korianderzaadjes te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de korianderwodka gekoeld in een klein glaasje als aperitief, of gebruik het als smaakmaker in een kruidige cocktail, zoals een Bloody Mary.
Wijnadvies:
Niet van toepassing
Niet van toepassing
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal