Korma vlees met korianderrijst

Korma vlees met korianderrijst

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje hamlappen ca. 350 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 pot korma saus 400 ml
  • 250 g basmatirijst pak à 400 g
  • 1 doosje doperwtjes diepvries, 450 g
  • 1 zakje peen julienne geraspte wortel, 150 g

Instructies

  • Vlees in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Koriander schoonmaken en fijnhakken.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten en vleesblokjes 1 minuut bakken.
  • Ui en knoflook toevoegen, 3 minuten meebakken.
  • Saus toevoegen en met deksel op de pan 15 minuten laten pruttelen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Laatste 3 minuten doperwtjes meekoken.
  • In hapjespan 1 eetlepel olie verhitten en wortelreepjes 1 minuut bakken.
  • Rijst met doperwtjes, helft koriander, zout en peper toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Rijst op vier borden scheppen, korma vlees erop scheppen en met rest koriander bestrooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters