Korma vlees met korianderrijst
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 schaaltje hamlappen ca. 350 g
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 pot korma saus 400 ml
- 250 g basmatirijst pak à 400 g
- 1 doosje doperwtjes diepvries, 450 g
- 1 zakje peen julienne geraspte wortel, 150 g
Instructies
- Vlees in blokjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Koriander schoonmaken en fijnhakken.
- In pan 1 eetlepel olie verhitten en vleesblokjes 1 minuut bakken.
- Ui en knoflook toevoegen, 3 minuten meebakken.
- Saus toevoegen en met deksel op de pan 15 minuten laten pruttelen.
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Laatste 3 minuten doperwtjes meekoken.
- In hapjespan 1 eetlepel olie verhitten en wortelreepjes 1 minuut bakken.
- Rijst met doperwtjes, helft koriander, zout en peper toevoegen en 3 minuten meebakken.
- Rijst op vier borden scheppen, korma vlees erop scheppen en met rest koriander bestrooien.