Korstjesvlees

Korstjesvlees

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundvlees borstlap
  • 3 dl bruin bier geen Heineken!
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode Spaanse peper
  • 1 snufje zout
  • ½ theelepel djinten
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels Javaanse suiker of honing
  • 1 eetlepel ketjap manis

Instructies

  • Snijd het vlees in middelgrote blokjes en zet die ± 2 uur in het bier.
  • Snipper de ui, de knoflook en de rode peper en stamp ze met de djinten, de laos, de ketoembar en het zout fijn.
  • Fruit dit mengsel in olie tot de ui lichtbruin ziet.
  • Haal het vlees uit het bier en bak het ± 3 minuten mee.
  • Overgiet het vlees met het bier en laat het geheel een uurtje sudderen.
  • Meng de sambal, de suiker (of de honing) en de ketjap tot een papje.
  • Doe olie in een hete wok, voeg het mengsel toe en wacht tot het geheel goed heet is.
  • Schroei het vlees hierin (zonder het suddervocht) in enkele minuten dicht.
  • Serveer het vlees met rijst en een groente (bijvoorbeeld gele bloemkool).
  • Aanvulling: 150 gr champignons en 1 ui.
  • Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen.
  • Giet het suddervocht in een ovenschaal, leg het vlees erin en bedek het met de ui en de champignons.
  • Zet de schaal 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees