Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram speculoos heel fijn gemalen
- 200 gram gesmolten boter
- 300 gram chocolade naar keuze
- 300 ml slagroom niet geklopt
- Doosje aardbeien
- Een paar frambozen
- poedersuiker
Instructies
- Smelt de boter en voeg dit bij de fijn gemalen speculoos.
- Roer goed door totdat alles met elkaar gemengd is.
- Neem de vlaaibodem en vul deze met de koekjes.
- Strijk mooi uit en vul met een theelepeltje de randen mooi op.
- Zet de bodem in de koelkast.
- Breng 200 ml slagroom aan de kook en hak de chocolade fijn.
- Doe de chocolade in een kom en voeg de warme room toe.
- Roer door totdat de chocolade gesmolten is.
- Voeg nu de resterende 100 ml room toe, roer door en zet in de koelkast totdat de chocoladeganache helemaal koud is.
- Klop de chocolade ganache op tot een romige maar stevige crème.
- Vul de bodem hiermee en strijk glad.
- Snij de aardbeien in stukjes en leg ze op de ganache.
- In het midden leg je enkele frambozen.
- Bestrooi met wat poedersuiker.