Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit

Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit

Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram speculoos heel fijn gemalen
  • 200 gram gesmolten boter
  • 300 gram chocolade naar keuze
  • 300 ml slagroom niet geklopt
  • Doosje aardbeien
  • Een paar frambozen
  • poedersuiker

Instructies

  • Smelt de boter en voeg dit bij de fijn gemalen speculoos.
  • Roer goed door totdat alles met elkaar gemengd is.
  • Neem de vlaaibodem en vul deze met de koekjes.
  • Strijk mooi uit en vul met een theelepeltje de randen mooi op.
  • Zet de bodem in de koelkast.
  • Breng 200 ml slagroom aan de kook en hak de chocolade fijn.
  • Doe de chocolade in een kom en voeg de warme room toe.
  • Roer door totdat de chocolade gesmolten is.
  • Voeg nu de resterende 100 ml room toe, roer door en zet in de koelkast totdat de chocoladeganache helemaal koud is.
  • Klop de chocolade ganache op tot een romige maar stevige crème.
  • Vul de bodem hiermee en strijk glad.
  • Snij de aardbeien in stukjes en leg ze op de ganache.
  • In het midden leg je enkele frambozen.
  • Bestrooi met wat poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Taart
Land van herkomst België