Koud vlees met kappertjessaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ groene paprika
  • ½ teentje knoflook
  • ½ sjalotje
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 1 dl mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd bijv. Grey Poupon
  • 200 g varkensfricandeau vleeswaar of restje koud vlees
  • 100 g achterham
  • 100 g salami
  • 1 kropsla
  • zout
  • peper

Instructies

  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.
  • Kappertjes grof hakken.
  • In kom mayonaise, mosterd,paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen. Fricandeau, ham en salami klein snijden.
  • Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
  • Helft in dunne reepjes snijden.
  • Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen.
  • Serveren met patat frites of pasta.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 26 g | Vet: 31 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken