Koude komkommersoep met dille
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
- Komkommer in stukjes snijden.
- Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
- Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
- Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
- Dille fijnhakken.
- Soep met staafmixer pureren.
- Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
- Laten afkoelen.
- Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.
Voedingswaarden
Calories: 55 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g