Koude komkommersoep met dille

Koude komkommersoep met dille

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 snackkomkommer
  • ½ sjalot
  • 10 g boter
  • ½ tuinkruidenbouillontablet
  • 1 takje dille
  • 1 eetlepel zure room
  • oudewijvenkoek
  • zout
  • peper

Instructies

  • Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in stukjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
  • Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
  • Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Dille fijnhakken.
  • Soep met staafmixer pureren.
  • Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.

Voedingswaarden

Calories: 55 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch