Koude preisoep met aardappel

Porties: 4
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
wachten 3 uur
Total time 3 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote aardappels
  • 2 grote preien 400 g
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 groentebouillontabletten
  • zout en peper
  • 125 ml zure room
  • ½ zakje verse knoflookbieslook a 20 g

Instructies

Voorbereiden

  • Aardappels schillen en in blokjes snijden.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In ruime (soep)pan boter verhitten en hierin prei en knoflook 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Aardappels, bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
  • Soep 15 minuten zachtjes laten koken tot aardappels gaar zijn.
  • Geheel met zout en peper op smaak brengen.
  • Soep met behulp van keukenmachine of staafmixer pureren.
  • Soep weer in pan schenken en zure room erdoor mengen.
  • Soep afdekken en in koelkast zeer koud laten worden.

Bereiden

  • Knoflookbieslook fijn hakken.
  • Soep over vier kommen verdelen en garneren met fijngehakte knoflookbieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

De soep kan ook warm geserveerd worden.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk