Koude preisoep met aardappel
Equipment
Ingrediënten
- 3 grote aardappels
- 2 grote preien 400 g
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel roomboter
- 2 groentebouillontabletten
- zout en peper
- 125 ml zure room
- ½ zakje verse knoflookbieslook a 20 g
Instructies
Voorbereiden
- Aardappels schillen en in blokjes snijden.
- Prei schoonmaken en in ringen snijden.
- Knoflook pellen en snipperen.
- In ruime (soep)pan boter verhitten en hierin prei en knoflook 2 minuten al omscheppend bakken.
- Aardappels, bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
- Soep 15 minuten zachtjes laten koken tot aardappels gaar zijn.
- Geheel met zout en peper op smaak brengen.
- Soep met behulp van keukenmachine of staafmixer pureren.
- Soep weer in pan schenken en zure room erdoor mengen.
- Soep afdekken en in koelkast zeer koud laten worden.
Bereiden
- Knoflookbieslook fijn hakken.
- Soep over vier kommen verdelen en garneren met fijngehakte knoflookbieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
De soep kan ook warm geserveerd worden.
Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g