Kreeftstoofpot met Witloof en Pastis

Kreeftstoofpot met Witloof en Pastis

Verwen jezelf met een verfijnde kreeftstoofpot met witloof en pastis. Dit elegante gerecht is een waar feestmaal met een subtiele anijssmaak en een romige saus.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 levende kreeften van 850 g
  • 5 l water
  • 150 g zeezout
  • 1 bussel dille
  • 4 stronken witloof
  • 1 dl pastis
  • 2 dl kreeftenfond
  • 1 dl room
  • Snuifje suiker
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng het water aan de kook met het zeezout, suiker en dille.
  • Giet het kokende water over de kreeften en laat ze hierin afkoelen.
  • Snijd de witloofstronken overlangs in twee en stoof ze kort in een beetje olijfolie.
  • Kruid het witloof met peper, zout en een snuifje suiker.
  • Voeg een beetje water toe en dek af.
  • Laat het witloof gaar worden en bewaar het kookvocht.
  • Breng het kookvocht samen met de pastis, kreeftenfond en room aan de kook.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de kreeften overlangs in twee en open de scharen.
  • Haal het vlees uit de kreeften en warm het op in de saus.
  • Serveer de kreeft met het witloof en garneer met verse dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past uitstekend bij de delicate smaken van kreeft en pastis.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 45 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst