Krieltjes met frisse limoensaus en sesam

Krieltjes met frisse limoensaus en sesam

Een heerlijk bijgerecht van zachte krieltjes met een frisse limoensaus en knapperige sesam. Perfect naast gegrild vlees of als vegetarische smaakmaker.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ eetlepel sesamzaadjes
  • ½ limoen
  • ½ zak aardappels Linzer delicatess, à 1 1/2 kg
  • 2 takjes peterselie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 40 g zachte roomboter
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Hak de peterselie heel fijn.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil boven een kommetje en pers het sap erboven uit.
  • Roer peterselie, boter, sesamolie, zout en peper naar smaak door elkaar.
  • Schep het botermengsel op een stuk plasticfolie, rol het op en leg het in de koelkast tot gebruik.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren.
  • Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Giet de aardappels af en doe ze in een schaal.
  • Schep het sesamzaad erdoor.
  • Snijd de boter in plakjes en leg op de aardappels.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker om te serveren bij gegrild of geroosterd vlees zoals lamsvlees, of als fris vegetarisch bijgerecht.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Verdejo combineert uitstekend met de limoen en peterselie.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch