Krieltjes met frisse limoensaus en sesam
Een heerlijk bijgerecht van zachte krieltjes met een frisse limoensaus en knapperige sesam. Perfect naast gegrild vlees of als vegetarische smaakmaker.
Ingrediënten
- ½ eetlepel sesamzaadjes
- ½ limoen
- ½ zak aardappels Linzer delicatess, à 1 1/2 kg
- 2 takjes peterselie
- 2 theelepels sesamolie
- 40 g zachte roomboter
- Versgemalen peper
- Zout
Instructies
- Hak de peterselie heel fijn.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil boven een kommetje en pers het sap erboven uit.
- Roer peterselie, boter, sesamolie, zout en peper naar smaak door elkaar.
- Schep het botermengsel op een stuk plasticfolie, rol het op en leg het in de koelkast tot gebruik.
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Giet de aardappels af en doe ze in een schaal.
- Schep het sesamzaad erdoor.
- Snijd de boter in plakjes en leg op de aardappels.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker om te serveren bij gegrild of geroosterd vlees zoals lamsvlees, of als fris vegetarisch bijgerecht.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Verdejo combineert uitstekend met de limoen en peterselie.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g