Krokant karamellaagjestoetje met mango

Krokant karamellaagjestoetje met mango

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 velletjes filodeeg van 10 bij 20 cm ontdooid
  • 3 eetlepels boter gesmolten
  • 1 rijpe mango
  • 2 beker Mona Vlatoetje karamel-room (150 g)
  • 2 takjes aalbessen
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Knip de vellen deeg in vieren, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat boter.
  • Bak ze in het midden van de oven in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in 6 mooie plakjes (de rest in stukjes).
  • Bestrijk 4 krokante velletjes met de inhoud van 1 bekertje vlatoetje en verdeel de helft van de mangostukjes hierover.
  • Leg op elk een krokant velletje, bestrijk met de rest van het vlatoetje en verdeel de andere helft van de mangostukjes erover.
  • Leg het laatste krokante velletje erop, garneer met de plakjes mango en aalbessen.
  • Zet de toetjes op bordjes en bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Krokant apfelstrudellaagjestoetje. Vervang het vlatoetje door 250 g Mona Roomyoghurt Apfelstrudel. Vervang de mango door een appel. Meng 2 eetlepels poedersuiker met 1 theelepel kaneelpoeder en strooi de kaneelsuiker op het laatst erover.
Tip:
Gebruik in plaats van filodeeg 6 ontdooide velletjes bladerdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg voordat ze bestreken worden met wat boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht