Krokant karamellaagjestoetje met mango
Ingrediënten
- 3 velletjes filodeeg van 10 bij 20 cm ontdooid
- 3 eetlepels boter gesmolten
- 1 rijpe mango
- 2 beker Mona Vlatoetje karamel-room (150 g)
- 2 takjes aalbessen
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Knip de vellen deeg in vieren, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat boter.
- Bak ze in het midden van de oven in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit en vervolgens in 6 mooie plakjes (de rest in stukjes).
- Bestrijk 4 krokante velletjes met de inhoud van 1 bekertje vlatoetje en verdeel de helft van de mangostukjes hierover.
- Leg op elk een krokant velletje, bestrijk met de rest van het vlatoetje en verdeel de andere helft van de mangostukjes erover.
- Leg het laatste krokante velletje erop, garneer met de plakjes mango en aalbessen.
- Zet de toetjes op bordjes en bestrooi ze royaal met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Krokant apfelstrudellaagjestoetje. Vervang het vlatoetje door 250 g Mona Roomyoghurt Apfelstrudel. Vervang de mango door een appel. Meng 2 eetlepels poedersuiker met 1 theelepel kaneelpoeder en strooi de kaneelsuiker op het laatst erover.
Tip:
Gebruik in plaats van filodeeg 6 ontdooide velletjes bladerdeeg. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg voordat ze bestreken worden met wat boter.