Krokante Aardappelpannenkoekjes met Tijm
Heerlijke krokante aardappelpannenkoekjes met een vleugje tijm, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Equipment
- grote koekenpan
- kookpan
- maatbeker
- scherp mes
Ingrediënten
- 2 eetlepels crème fraîche
- 4 eetlepels bloem
- 4 eieren
- 4 eiwitten
- 500 gram aardappelen
- ½ liter melk
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- Een klontje boter
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Stamp de aardappelen fijn en roer er ½ liter melk doorheen.
- Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
- Voeg 4 eetlepels bloem, zout, tijmblaadjes, eieren, eiwitten en crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
- Roer goed door tot een stevig beslag.
- Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
- Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
- Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g