Krokante Aardappelpannenkoekjes met Tijm

Heerlijke krokante aardappelpannenkoekjes met een vleugje tijm, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 500 gram aardappelen
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • Een klontje boter
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en roer er ½ liter melk doorheen.
  • Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
  • Voeg 4 eetlepels bloem, zout, tijmblaadjes, eieren, eiwitten en crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
  • Roer goed door tot een stevig beslag.
  • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
  • Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst