Krokante Aubergineplakken met Kaas en Paneermeel

Aubergineplakjes met Kaaskorstje

Krokante Aubergineplakken met Kaas en Paneermeel

Knapperige aubergineplakjes met een kaas- en paneermeelkorstje, perfect als bijgerecht. Deze heerlijke aubergineplakken zijn goudbruin gefrituurd en perfect te serveren met een frisse tomatensaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine in plakken van 1 cm
  • 4 eetlepels bloem
  • Zout naar smaak
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 150 g paneermeel
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Was de aubergine en snijd deze in plakken van 1 cm dik.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aubergineplakken 3 minuten.
  • Laat ze afkoelen onder koud water en dep ze droog.
  • Doe bloem en zout in een diep bord, klop de eieren los in een tweede bord, doe de geraspte kaas in een derde bord en paneermeel in een vierde bord.
  • Haal de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei, de kaas, nogmaals het ei en tenslotte door het paneermeel.
  • Druk het paneermeel goed aan.
  • Verhit de frituurolie en bak de aubergineplakjes goudbruin.
  • Frituur niet te veel plakjes tegelijk.
  • Laat de aubergineplakjes uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensaus en eventueel wat verse basilicum of peterselie als garnering.
Wijnadvies:
Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze zuren zorgen voor een mooi contrast met het romige kaaskorstje.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Frituren / Groenten / Kaas
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch