Krokante Aubergineplakken met Kaas en Paneermeel
Knapperige aubergineplakjes met een kaas- en paneermeelkorstje, perfect als bijgerecht. Deze heerlijke aubergineplakken zijn goudbruin gefrituurd en perfect te serveren met een frisse tomatensaus.
Equipment
- mes
- keukenpapier
- Vier diepe borden
Ingrediënten
- 1 aubergine in plakken van 1 cm
- 4 eetlepels bloem
- Zout naar smaak
- 2 eieren losgeklopt
- 100 g geraspte belegen kaas
- 150 g paneermeel
- Olie om te frituren
Instructies
- Was de aubergine en snijd deze in plakken van 1 cm dik.
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aubergineplakken 3 minuten.
- Laat ze afkoelen onder koud water en dep ze droog.
- Doe bloem en zout in een diep bord, klop de eieren los in een tweede bord, doe de geraspte kaas in een derde bord en paneermeel in een vierde bord.
- Haal de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei, de kaas, nogmaals het ei en tenslotte door het paneermeel.
- Druk het paneermeel goed aan.
- Verhit de frituurolie en bak de aubergineplakjes goudbruin.
- Frituur niet te veel plakjes tegelijk.
- Laat de aubergineplakjes uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensaus en eventueel wat verse basilicum of peterselie als garnering.
Wijnadvies:
Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze zuren zorgen voor een mooi contrast met het romige kaaskorstje.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g