Krokante Bananentoffees in Filodeeg
Equipment
Ingrediënten
- 4 vellen filobladerdeeg diepvries, ontdooid
- 2 bananen niet te groot, gepeld
- 4 bolletjes kaneelijs
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg 2 vellen filodeeg uit op het werkvlak, bestrijk ze dun met olie en leg de andere vellen deeg erop.
- Bestrijk de bovenkant met honing.
- Snijd de filodeegvellen elk in 6 vierkanten; in totaal zijn er nu 12 vierkanten.
- Snijd de bananen elk in 6 stukken en leg deze op de vierkanten.
- Bestrooi de bananen met wat kaneel.
- Rol het deeg rond elk stuk banaan en draai de uiteinden als een toffee dicht.
- Leg de bananentoffees op een bakplaat en bestrijk de buitenkant licht met olie.
- Bak ze in de oven gedurende 12-15 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Leg op vier borden telkens 3 banaantoffees en schep er een bolletje kaneelijs naast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Auslese past goed bij de zoete bananentoffees en kan de fruitige smaken mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g