Krokante Bananentoffees in Filodeeg

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 vellen filobladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 bananen niet te groot, gepeld
  • 4 bolletjes kaneelijs
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg 2 vellen filodeeg uit op het werkvlak, bestrijk ze dun met olie en leg de andere vellen deeg erop.
  • Bestrijk de bovenkant met honing.
  • Snijd de filodeegvellen elk in 6 vierkanten; in totaal zijn er nu 12 vierkanten.
  • Snijd de bananen elk in 6 stukken en leg deze op de vierkanten.
  • Bestrooi de bananen met wat kaneel.
  • Rol het deeg rond elk stuk banaan en draai de uiteinden als een toffee dicht.
  • Leg de bananentoffees op een bakplaat en bestrijk de buitenkant licht met olie.
  • Bak ze in de oven gedurende 12-15 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Leg op vier borden telkens 3 banaantoffees en schep er een bolletje kaneelijs naast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Auslese past goed bij de zoete bananentoffees en kan de fruitige smaken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm