Krokante bapaobroodjes

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g gehakt half-om-half
  • 1 ½ tl satékruiden
  • ½ el verse gember fijngehakt
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el pindakaas
  • sambal badjak
  • 10 mini -afbakbroodjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Verhit een kleine koekenpan en roerbak het gehakt goudbruin.
  • Strooi tijdens het bakken de satékruiden en naar smaak zout over het gehakt.
  • Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak alles zachtjes 4 minuten.
  • Roer de pindakaas en 2 el water erdoor en roer alles glad.
  • Breng pittig op smaak met sambal.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd de broodjes voor driekwart in en pluk er wat broodkruim uit.
  • Schep een flinke lepel gehakt in de broodjes en druk ze weer dicht.
  • Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de broodjes op een bakplaat, schuif deze in de oven en bak de broodjes in
  • ca. 8 min. bruin.
  • Serveer de broodjes lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met zoete chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Rundvlees / Varkensvlees