Krokante bapaobroodjes
Ingrediënten
- 250 g gehakt half-om-half
- 1 ½ tl satékruiden
- ½ el verse gember fijngehakt
- 1 kleine ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 el pindakaas
- sambal badjak
- 10 mini -afbakbroodjes
Instructies
Voorbereiden:
- Verhit een kleine koekenpan en roerbak het gehakt goudbruin.
- Strooi tijdens het bakken de satékruiden en naar smaak zout over het gehakt.
- Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak alles zachtjes 4 minuten.
- Roer de pindakaas en 2 el water erdoor en roer alles glad.
- Breng pittig op smaak met sambal.
- Laat het gehakt iets afkoelen.
- Snijd de broodjes voor driekwart in en pluk er wat broodkruim uit.
- Schep een flinke lepel gehakt in de broodjes en druk ze weer dicht.
- Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de broodjes op een bakplaat, schuif deze in de oven en bak de broodjes in
- ca. 8 min. bruin.
- Serveer de broodjes lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met zoete chilisaus.