Krokante Gebakken Aardappels met Gekarameliseerde Uien
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel boter
- 500 g vastkokende aardappels
- 1 eetlepel olie
- 2 takjes peterselie fijngeknipt
- Zout naar smaak
Instructies
- Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
- Smelt de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uienringen in 10 minuten zachtjes lichtbruin.
- Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van ½ cm dik en was ze.
- Dep de plakjes droog met een theedoek of keukenpapier.
- Schep de uiringen op een bord.
- Voeg de olie toe aan het bakvet in de pan en laat deze heet worden.
- Verdeel de aardappelplakjes over de pan en laat ze afgedekt op matig vuur in 10 minuten bijna gaar worden.
- Haal het deksel van de pan, voeg de gebakken uienringen toe en bak de aardappels nog 5-10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Bestrooi de aardappels met zout en peterselie.
- Serveer de gebakken aardappels als bijgerecht, bijvoorbeeld bij tartaartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken aardappels met een frisse salade of groenten naar keuze.
Wijnadvies:
Deze gebakken aardappels gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g