Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Groentechips:
- 1 rode biet
- 1 zoete aardappel
- ½ winterwortel
- 1 pastinaak
- Olijfolie
- Zout
Zoete aardappelpuree:
- 4 zoete aardappels oranje
- 1 citroen
- Extra vierge olijfolie
- Peper & zout
- ½ bosje peterselie
- Kipnuggets:
- 1 liter zonnebloemolie
- 200 gram bloem
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 kipfilets
- 2 eieren
- 200 gram cornflakes
- Peper & zout
Instructies
- Snijd de groenten met een mandoline in dunne plakken.
- Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout.
- Laat ze 4 uur drogen in een gourmet-warmhoudlade of in de oven op 85°C.
- Halveer de zoete aardappels en stoom ze met citroen in de magnetron.
- Stamp ze fijn met olijfolie, peper, zout en citroensap.
- Verhit zonnebloemolie in een pan tot 160°C.
- Meng bloem met kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout.
- Snijd de kipfilets in stukken, haal ze door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en tot slot door verkruimelde cornflakes.
- Frituur de kipnuggets circa 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de zoete aardappelpuree op het bord, leg de kipnuggets erop en steek groentechips erin.
- Garneer met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
De groentechips kunnen een dag van tevoren worden gemaakt. Zorg ervoor dat de olie goed op temperatuur is voor het frituren van de kipnuggets voor een perfecte krokante textuur.Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de verschillende smaken in balans brengt.Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 23 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g