Gefrituurde macaroni-schijven, goudbruin en knapperig, gemaakt van macaroni gemengd met oude kaas, crème fraîche en peterselie. De schijven worden geserveerd op een rustiek houten bord in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en helder natuurlijk licht, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Krokante Macaroni Snacks

Dit krokante en smaakvolle gerecht van gefrituurde macaroni is perfect als bijgerecht of snack voor feestelijke gelegenheden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr macaroni
  • 6 eetlepels oude kaas geraspt
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • Paneermeel
  • Frituurolie

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de verpakking gaar.
  • Laat de macaroni uitlekken zonder af te spoelen.
  • Roer de geraspte oude kaas, crème fraîche, gehakte peterselie, zout en peper door de macaroni.
  • Laat het mengsel 30 minuten opstijven en vorm schijven door stevig aan te drukken.
  • Wentel de schijven door bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
  • Verhit de frituurolie tot 190 °C.
  • Frituur de schijven in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze krokante macaroni snacks met een droge witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Snack
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Carnaval / Kerst / Verjaardag