Krokante Mangobeignets met Kaneel

Een rustieke houten tafel met goudbruine, krokante mangobeignets, bestrooid met kaneelsuiker en poedersuiker. Ernaast liggen verse mangoschijfjes en een schaaltje kaneelsuiker.

Krokante Mangobeignets met Kaneel

Deze krokante mangobeignets met een vleugje kaneel zijn een tropische twist op de klassieke appelbeignet. Heerlijk warm of koud!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • schilmesje
  • diep bord
  • Koekenpan of frituurpan
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 4 mango’s
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 liter frituurolie
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Schil de mango’s en snijd ze rond de pit in 5 dikke plakken per mango.
  • Bestrooi de mangoplakken licht met kaneelpoeder.
  • Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
  • Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
  • Haal de met kaneel bestrooide mangoplakken door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
  • Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de mangobeignets warm met een bolletje kokosijs of een scheutje honing voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze tropische beignets.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Oud & Nieuw