Krokante Mangobeignets met Kaneel
Deze krokante mangobeignets met een vleugje kaneel zijn een tropische twist op de klassieke appelbeignet. Heerlijk warm of koud!
Equipment
- schilmesje
- diep bord
- Koekenpan of frituurpan
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 mango’s
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 liter frituurolie
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Schil de mango’s en snijd ze rond de pit in 5 dikke plakken per mango.
- Bestrooi de mangoplakken licht met kaneelpoeder.
- Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
- Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
- Haal de met kaneel bestrooide mangoplakken door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
- Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de mangobeignets warm met een bolletje kokosijs of een scheutje honing voor extra smaak.Wijnadvies:
Een fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze tropische beignets.Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g