Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 losgeklopt ei
- Paneermeel
- 1 tl gemengde gedroogde kruiden
- ¼ tl knoflookpoeder
- Zeezout
- 400 g mozzarella van een blok, uitgelekt en in repen gesneden
- Olijfolie bakspray
Instructies
- Doe het losgeklopte ei in een ondiepe kom.
- Meng in een tweede ondiepe kom het paneermeel met de gedroogde kruiden, knoflookpoeder en een snufje zout.
- Snijd elke reep mozzarella doormidden.
- Doop elke reep eerst in het ei en rol hem vervolgens goed door het paneermeelmengsel, zodat hij rondom, inclusief de uiteinden, bedekt is met een laagje paneermeel.
- Herhaal dit proces zodat elke reep kaas twee keer gepaneerd is.
- Leg de gepaneerde mozzarellasticks op een met bakpapier bekleed bord of dienblad en zet ze minstens 30 minuten in de vriezer.
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Bespuit de bevroren mozzarellasticks rondom met de olijfolie bakspray (let op: spuit geen bakspray in de airfryer zelf).
- Leg de sticks in het mandje van de airfryer, maar zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit; doe dit indien nodig in porties.
- Stel de timer in op 4 minuten.
- Keer de sticks voorzichtig om na 4 minuten en stel de timer in op nog 3 minuten.
- Haal de krokante mozzarellasticks uit de airfryer en serveer ze direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze krokante mozzarellasticks passen goed bij een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Merlot. De zachte tannines en fruitige aroma's van de wijn vullen de romige textuur van de mozzarella aan, terwijl de frisse zuurgraad zorgt voor een verkwikkend contrast.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 1 g