Krokante notentaartjes met stroopvulling

Krokante notentaartjes met stroopvulling

Heerlijk krokante notentaartjes gevuld met geroosterde noten en een rijke suikerstroop – perfect bij koffie of als zoet tussendoortje.
Porties: 24
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 175 gr suikerstroop
  • 2 el bruine suiker
  • 20 gr boter gesmolten
  • 40 gr pijnboompitten walnoten of pecannoten
  • 60 gr bloem
  • 60 gr boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht 160ºC).
  • Vet de muffinvormen in.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Meng de boter met de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
  • Vorm hiervan een bal op een met bloem bestoven werkblad.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
  • Steek er 5-6 cm grote rondjes uit.
  • Druk deze in de muffinvormen.
  • Hak de noten grof en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin op een bakplaat.
  • Laat de noten afkoelen.
  • Verdeel de noten over het deeg in de muffinvormen.
  • Meng de gesmolten boter, suikerstroop en bruine suiker in een kom.
  • Roer goed door.
  • Giet wat van het mengsel over de noten in elk vormpje.
  • Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin.
  • Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.
  • Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een kopje espresso voor een luxe traktatie.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals Muscat of een zoete witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 115 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden