Krokante notentaartjes met stroopvulling
Heerlijk krokante notentaartjes gevuld met geroosterde noten en een rijke suikerstroop – perfect bij koffie of als zoet tussendoortje.
Equipment
- Muffinvorm (12-gats, 2 stuks)
- Uitsteekvorm (5-6 cm, gekarteld)
Ingrediënten
- 175 gr suikerstroop
- 2 el bruine suiker
- 20 gr boter gesmolten
- 40 gr pijnboompitten walnoten of pecannoten
- 60 gr bloem
- 60 gr boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC (hetelucht 160ºC).
- Vet de muffinvormen in.
- Zeef de bloem in een kom.
- Meng de boter met de bloem tot het op broodkruimels lijkt.
- Vorm hiervan een bal op een met bloem bestoven werkblad.
- Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
- Steek er 5-6 cm grote rondjes uit.
- Druk deze in de muffinvormen.
- Hak de noten grof en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin op een bakplaat.
- Laat de noten afkoelen.
- Verdeel de noten over het deeg in de muffinvormen.
- Meng de gesmolten boter, suikerstroop en bruine suiker in een kom.
- Roer goed door.
- Giet wat van het mengsel over de noten in elk vormpje.
- Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin.
- Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een kopje espresso voor een luxe traktatie.
Wijnadvies:
Lekker met een glas dessertwijn zoals Muscat of een zoete witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 115 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 8 g