Krokante Rijstbeignets met Vanille

Krokante, goudbruine rijstbeignets met een zachte, vanille-geïnfuseerde vulling, licht bestoven met poedersuiker. Geserveerd met een schaaltje vanillesaus en gegarneerd met verse munt, op een rustieke houten tafel met warme, natuurlijke belichting.

Krokante Rijstbeignets met Vanille

Knapperige beignets gevuld met een romige rijstvulling op smaak gebracht met saffraan en vanille, perfect voor een zoete traktatie.
Porties: 6
inclusief rusttijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 ml melk
  • 75 g suiker
  • 1 snufje saffraandraden
  • 3 eierdooiers
  • Suiker of confituursaus
  • Voor het deeg:
  • 200 ml water
  • 1 tl suiker
  • 40 g boter
  • 125 g bloem
  • 3-4 eieren
  • 1 el rum cognac of oranjebloesemwater
  • Snufje zout
  • Frituurolie

Instructies

  • Breng het water aan de kook met zout, suiker en boter.
  • Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot het deeg een bal vormt.
  • Haal van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor.
  • Voeg de rum of oranjebloesem toe en laat 2 uur rusten.
  • Kook de rijst 5 minuten in gezouten water, giet af en voeg warme melk toe.
  • Laat op een lage temperatuur koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
  • Voeg suiker, saffraan en eierdooiers toe en laat afkoelen.
  • Vorm kleine balletjes van de rijst, dompel ze in het deeg en frituur tot goudbruin.
  • Bestrooi met suiker en serveer met fruitsaus of compote.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een frambozensaus of vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Rijst
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden