Krokante Rijstbeignets met Vanille
Knapperige beignets gevuld met een romige rijstvulling op smaak gebracht met saffraan en vanille, perfect voor een zoete traktatie.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 750 ml melk
- 75 g suiker
- 1 snufje saffraandraden
- 3 eierdooiers
- Suiker of confituursaus
- Voor het deeg:
- 200 ml water
- 1 tl suiker
- 40 g boter
- 125 g bloem
- 3-4 eieren
- 1 el rum cognac of oranjebloesemwater
- Snufje zout
- Frituurolie
Instructies
- Breng het water aan de kook met zout, suiker en boter.
- Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot het deeg een bal vormt.
- Haal van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor.
- Voeg de rum of oranjebloesem toe en laat 2 uur rusten.
- Kook de rijst 5 minuten in gezouten water, giet af en voeg warme melk toe.
- Laat op een lage temperatuur koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
- Voeg suiker, saffraan en eierdooiers toe en laat afkoelen.
- Vorm kleine balletjes van de rijst, dompel ze in het deeg en frituur tot goudbruin.
- Bestrooi met suiker en serveer met fruitsaus of compote.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een frambozensaus of vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 25 g