Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Rijstbeignets met Vanille
Knapperige beignets gevuld met een romige rijstvulling op smaak gebracht met saffraan en vanille, perfect voor een zoete traktatie.
Porties:
6
inclusief rusttijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Frituurpan
houten lepel
Mengkom
Ingrediënten
▢
750
ml
melk
▢
75
g
suiker
▢
1
snufje
saffraandraden
▢
3
eierdooiers
▢
Suiker of confituursaus
▢
Voor het deeg:
▢
200
ml
water
▢
1
tl
suiker
▢
40
g
boter
▢
125
g
bloem
▢
3-4
eieren
▢
1
el
rum
cognac of oranjebloesemwater
▢
Snufje
zout
▢
Frituurolie
Instructies
Breng het water aan de kook met zout, suiker en boter.
Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot het deeg een bal vormt.
Haal van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor.
Voeg de rum of oranjebloesem toe en laat 2 uur rusten.
Kook de rijst 5 minuten in gezouten water, giet af en voeg warme melk toe.
Laat op een lage temperatuur koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
Voeg suiker, saffraan en eierdooiers toe en laat afkoelen.
Vorm kleine balletjes van de rijst, dompel ze in het deeg en frituur tot goudbruin.
Bestrooi met suiker en serveer met fruitsaus of compote.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een frambozensaus of vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Rijst
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden