Krokante Sacristains met Amandelspijs en Glaçage

Een realistische foto van krokante sacristains met amandelspijs en een zoete glaçage, geserveerd op een rustieke houten plank. De goudbruine bladerdeegtwists zijn knapperig en hebben een glanzende suikerlaag. Licht geroosterde amandelsnippers zijn over de bovenkant gestrooid, wat zorgt voor extra textuur en een nootachtige geur. Enkele gebroken stukjes onthullen de zachte en rijke amandelspijsvulling. Op de achtergrond staan een schaaltje poedersuiker, een kopje koffie en enkele rauwe amandelen, subtiel vervaagd voor een warme en uitnodigende sfeer.

Krokante Sacristains met Amandelspijs en Glaçage

Deze knapperige Franse sacristains, gemaakt van bladerdeeg met een heerlijke vulling van amandelspijs en een zoete glaçage, zijn perfect bij de koffie of thee.
Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei gesplitst
  • 100 g amandelspijs zeer fijn verkruimeld
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 40 g boter
  • 20 g maïzena 2 x 10 g
  • Rasp van ½ citroen
  • ¼ tl citroensap
  • 30 g amandelen grof gehakt
  • 100 g poedersuiker + extra om te bestrooien

Instructies

  • Meng de eidooier, amandelspijs, vanillesuiker, boter, citroenrasp en 10 g maïzena tot een homogeen mengsel (frangipane).
  • Zet apart.
  • Roer 20 g eiwit met 100 g poedersuiker, 10 g maïzena en ¼ tl citroensap tot een dikke pasta (glaçage).
  • Zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het over de lengte in tweeën.
  • Smeer de frangipane gelijkmatig uit over één helft van het bladerdeeg.
  • Leg de andere helft bladerdeeg erbovenop en druk licht aan.
  • Smeer de glaçage gelijkmatig uit over de bovenkant.
  • Strooi de gehakte amandelen over de glaçage.
  • Snijd het deeg in repen van ongeveer 2 cm breed met een pizzasnijder.
  • Draai elke reep twee keer een halve slag en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de sacristains 10 minuten op 200°C.
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de sacristains afkoelen op een taartrooster en bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een kop espresso of een glas dessertwijn.

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past goed bij de zoete en knapperige textuur van de sacristains.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden