Krokante Tjap Tjoi met Kip en Groenten
Snel, eenvoudig en vol smaak: deze tjap tjoi met kip en groenten staat in 20 minuten op tafel.
Equipment
- kookpan
- Wokpan
Ingrediënten
- 100 gr sugar snaps gehalveerd
- 100 gr wortels in de lengte versneden
- 1 blikje bamboescheuten uitgelekt
- 1 prei in ringetjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- 400 gr kipdijfilet in plakjes gesneden
- Basmati rijst hoeveelheid naar keuze
- Oestersaus naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de wokpan op hoog vuur en voeg de kipdijfilet toe.
- Roerbak tot de kip licht begint te kleuren.
- Voeg de knoflook, sugar snaps, wortels, prei en bamboescheuten toe.
- Roerbak alles samen gedurende 5 minuten.
- Voeg de oestersaus toe naar smaak en verwarm het geheel goed door.
- Serveer de tjap tjoi met de geurige basmatirijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze tjap tjoi gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 28 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g