Krokante Tjap Tjoi met Kip en Groenten

Krokante Tjap Tjoi met Kip en Groenten

Krokante Tjap Tjoi met Kip en Groenten

Snel, eenvoudig en vol smaak: deze tjap tjoi met kip en groenten staat in 20 minuten op tafel.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Wokpan

Ingrediënten

  • 100 gr sugar snaps gehalveerd
  • 100 gr wortels in de lengte versneden
  • 1 blikje bamboescheuten uitgelekt
  • 1 prei in ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 400 gr kipdijfilet in plakjes gesneden
  • Basmati rijst hoeveelheid naar keuze
  • Oestersaus naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de wokpan op hoog vuur en voeg de kipdijfilet toe.
  • Roerbak tot de kip licht begint te kleuren.
  • Voeg de knoflook, sugar snaps, wortels, prei en bamboescheuten toe.
  • Roerbak alles samen gedurende 5 minuten.
  • Voeg de oestersaus toe naar smaak en verwarm het geheel goed door.
  • Serveer de tjap tjoi met de geurige basmatirijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze tjap tjoi gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 28 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst