Krokante Tortilla Tosti met Cheddar en Jalapeño

Een snelle en pittige tortilla tosti, perfect voor een eenpersoonslunch. Lekker knapperig en vol smaak!
Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 9 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • deksel
  • mes

Ingrediënten

  • 75 gram cheddar kaas in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel jalapeñopeperreepjes
  • 1 kleine rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 wraptortilla's
  • 150 gram maïskorrels uit blik uitgelekt

Instructies

  • Snijd de cheddar kaas in dunne plakjes en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  • Leg één tortilla in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • Beleg de tortilla met de plakjes cheddar kaas, maïskorrels, paprikablokjes en jalapeñopeperreepjes.
  • Bak de tortilla totdat de kaas begint te smelten en de tortilla knapperig wordt.
  • Leg de tweede tortilla bovenop het beleg en druk stevig aan.
  • Plaats een deksel op de pan, keer de pan om en laat de tortilla op de ongebakken kant van het deksel in de pan glijden.
  • Bak de tortilla nog ongeveer 2 minuten totdat ook de andere kant knapperig is.
  • Snijd de tortilla tosti in grote punten en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Mexicaanse cerveza.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Lunch / Snack / Tosti's
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Snel te maken / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag