Krokante Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus
Heerlijke knapperige loempia’s met kool, taugé en vegetarisch gehakt, geserveerd met zoete chilisaus. Perfect als snack of voorgerecht.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 cm verse gember
- 1 pakje Alpro® Soya Fijngehakt
- 1 pakje diepvries loempiadeeg
- 1 spitskool of Chinese kool
- 1 teen knoflook
- 2 bosuitjes
- 30 g hazelnoten
- 250 g taugé
- ½ verse chilipeper
- Maïzena
- Verse koriander naar smaak
- Zoete chilisaus
Instructies
- Snijd de bosuitjes, knoflook, chilipeper en gember fijn.
- Fruit dit mengsel 5 minuten in een beetje olie tot het glazig is.
- Snijd de spitskool in fijne reepjes.
- Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt en de spitskool toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee tot de kool zacht wordt.
- Kneus de hazelnoten en voeg ze samen met taugé en koriander toe.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Vul het loempiadeeg met het koolmengsel.
- Rol de loempia’s op en plak dicht met een papje van maïzena en water.
- Frituur de loempia’s op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met zoete chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra koriander en partjes limoen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Combineer met een koele glas rosé of een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 13 g | Vet: 21 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g