Krokante Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus

Een rustieke oude houten tafel met knapperige vegetarische loempia’s, goudbruin gebakken. Enkele loempia’s zijn doorgesneden om de kleurrijke groentevulling te tonen. Ernaast staat een kommetje zoete chilisaus, gegarneerd met verse kruiden.

Krokante Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus

Heerlijke knapperige loempia’s met kool, taugé en vegetarisch gehakt, geserveerd met zoete chilisaus. Perfect als snack of voorgerecht.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 cm verse gember
  • 1 pakje Alpro® Soya Fijngehakt
  • 1 pakje diepvries loempiadeeg
  • 1 spitskool of Chinese kool
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 30 g hazelnoten
  • 250 g taugé
  • ½ verse chilipeper
  • Maïzena
  • Verse koriander naar smaak
  • Zoete chilisaus

Instructies

  • Snijd de bosuitjes, knoflook, chilipeper en gember fijn.
  • Fruit dit mengsel 5 minuten in een beetje olie tot het glazig is.
  • Snijd de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt en de spitskool toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee tot de kool zacht wordt.
  • Kneus de hazelnoten en voeg ze samen met taugé en koriander toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempiadeeg met het koolmengsel.
  • Rol de loempia’s op en plak dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met zoete chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met extra koriander en partjes limoen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Combineer met een koele glas rosé of een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 13 g | Vet: 21 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch