Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 stukjes kabeljauw of andere witvis
- 4 eetlepels panko is japanse paneermeel
- mini tros tomaatjes
- 25 gram walnoten
- bosje peterselie
- 200 ml slagroom
- 200 ml witte wijn
- 1 blaadjes laurier
- 40 gram koude boter
- Snuf peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de wijn in een pan en verwarm deze.
- Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken.
- Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.
- Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde.
- Laat de saus nog iets indikken.
- Doe ondertussen de panko, walnoten en peterselie in een keukenmachine en maal fijn.
- Leg de vis in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi de vis met een snufje peper en zout.
- Verdeel het kruimelmengsel over de vis en druk iets aan.
- Zet de vis ca 15 minuten in de oven tot hij gaar is.
- Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit.
- Schep of giet wat witte wijnsaus op een bord en leg een stukje vis hierin.
- Lekker met een salade en wat aardappeltjes.