Krokante vis met witte wijnsaus

Krokante vis met witte wijnsaus

Krokante vis met witte wijnsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauw of andere witvis
  • 4 eetlepels panko is japanse paneermeel
  • mini tros tomaatjes
  • 25 gram walnoten
  • bosje peterselie
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml witte wijn
  • 1 blaadjes laurier
  • 40 gram koude boter
  • Snuf peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Doe de wijn in een pan en verwarm deze.
  • Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken.
  • Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.
  • Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde.
  • Laat de saus nog iets indikken.
  • Doe ondertussen de panko, walnoten en peterselie in een keukenmachine en maal fijn.
  • Leg de vis in een ingevette ovenschaal.
  • Bestrooi de vis met een snufje peper en zout.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de vis en druk iets aan.
  • Zet de vis ca 15 minuten in de oven tot hij gaar is.
  • Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit.
  • Schep of giet wat witte wijnsaus op een bord en leg een stukje vis hierin.
  • Lekker met een salade en wat aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis