Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Probeer deze heerlijke krokante visburger: malse kabeljauw met rucola, geroosterde paprika en een zelfgemaakte piccalilly-mayosaus, geserveerd op knapperig zuurdesembrood.
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g verse kabeljauwfilet
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 50 g bloem
  • 100 g cornflakes verkruimeld
  • 1 potje piccalilly gezeefd
  • 100 g mayonaise
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 geroosterde paprika in repen
  • 50 g rucola
  • 4 sneetjes zuurdesembrood

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in twee delen en bestrooi met zout.
  • Haal de kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit, en tenslotte door de verkruimelde cornflakes.
  • Leg de kabeljauw en de sneetjes zuurdesembrood op bakpapier in de airfryer en bak op 180°C gedurende 8-10 minuten, totdat de kabeljauw knapperig en goudbruin is.
  • Meng de mayonaise met de door de zeef geperste piccalilly in een kom.
  • Houd een beetje van de saus apart voor later gebruik.
  • Besmeer één zijde van iedere snee brood met de piccalilly-mayosaus.
  • Verdeel de rucola en repen geroosterde paprika over twee sneetjes brood.
  • Leg op elke snee een stuk gebakken kabeljauw.
  • Voeg nog wat piccalilly-mayosaus toe bovenop de kabeljauw en bestrooi met ringetjes bosui en gesnipperde rode ui.
  • Dek af met de overige sneetjes brood en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 5050 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Brood / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland