Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood
Probeer deze heerlijke krokante visburger: malse kabeljauw met rucola, geroosterde paprika en een zelfgemaakte piccalilly-mayosaus, geserveerd op knapperig zuurdesembrood.
Ingrediënten
- 150 g verse kabeljauwfilet
- 2 losgeklopte eiwitten
- 50 g bloem
- 100 g cornflakes verkruimeld
- 1 potje piccalilly gezeefd
- 100 g mayonaise
- ½ rode ui gesnipperd
- 2 bosuitjes in ringen
- 1 geroosterde paprika in repen
- 50 g rucola
- 4 sneetjes zuurdesembrood
Instructies
- Snijd de kabeljauw in twee delen en bestrooi met zout.
- Haal de kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit, en tenslotte door de verkruimelde cornflakes.
- Leg de kabeljauw en de sneetjes zuurdesembrood op bakpapier in de airfryer en bak op 180°C gedurende 8-10 minuten, totdat de kabeljauw knapperig en goudbruin is.
- Meng de mayonaise met de door de zeef geperste piccalilly in een kom.
- Houd een beetje van de saus apart voor later gebruik.
- Besmeer één zijde van iedere snee brood met de piccalilly-mayosaus.
- Verdeel de rucola en repen geroosterde paprika over twee sneetjes brood.
- Leg op elke snee een stuk gebakken kabeljauw.
- Voeg nog wat piccalilly-mayosaus toe bovenop de kabeljauw en bestrooi met ringetjes bosui en gesnipperde rode ui.
- Dek af met de overige sneetjes brood en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 5050 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g