Krokante Vispasteitjes met Prei en Witlof

Krokante Vispasteitjes met Prei en Witlof

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g panklare prei
  • 400 g kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden diepvries, fijngesneden
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 eierdooier losgeklopt
  • 2 struikjes witlof blaadjes losgemaakt
  • 4 eetlepels zoete chilisaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verhit in een wok olijfolie en bak de prei al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Wrijf de kabeljauw in met zout, peper, 1 eetlepel citroensap en Italiaanse kruiden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar.
  • Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van de prei en leg een stuk kabeljauw erop.
  • Bedek met de andere plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht (eventueel met een vork een mooi streepje maken).
  • Bestrijk de pakketjes met de losgeklopte dooier en bestrooi met een beetje zout.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pasteitjes in 20-25 minuten knapperig en bruin.
  • Leg de pasteitjes op vier borden en plaats de witlofblaadjes eromheen.
  • Roer de chilisaus los met de rest van het citroensap en druppel dit over de witlof.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis