Krokante Vispasteitjes met Prei en Witlof
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 g panklare prei
- 400 g kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden diepvries, fijngesneden
- 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 eierdooier losgeklopt
- 2 struikjes witlof blaadjes losgemaakt
- 4 eetlepels zoete chilisaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit in een wok olijfolie en bak de prei al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Wrijf de kabeljauw in met zout, peper, 1 eetlepel citroensap en Italiaanse kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar.
- Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van de prei en leg een stuk kabeljauw erop.
- Bedek met de andere plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht (eventueel met een vork een mooi streepje maken).
- Bestrijk de pakketjes met de losgeklopte dooier en bestrooi met een beetje zout.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pasteitjes in 20-25 minuten knapperig en bruin.
- Leg de pasteitjes op vier borden en plaats de witlofblaadjes eromheen.
- Roer de chilisaus los met de rest van het citroensap en druppel dit over de witlof.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g