Kruidensalade met Geitenkaas en Sherrydressing

Kruidensalade met Geitenkaas en Sherrydressing

Geniet van deze frisse kruidensalade met geitenkaas en een verfrissende sherrydressing. Perfect voor een feestelijke maaltijd!
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Sterretjessteker of scherp mesje

Ingrediënten

  • 100 g blauwe druiven
  • 1 kleine rode ui in ringen
  • 150 g harde geitenkaas dikke plak
  • 75 g gemengde verse kruiden zoals: platte peterselie, selderijblad, bieslook, kervel of basilicum, aangevuld met rucola, veldsla of rode sla
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sherry
  • zeezout

Instructies

  • Steek sterretjes uit de kaas.
  • Meng de kruiden met de sla.
  • Leg de gemengde kruiden en sla als een hoog bergje op de borden.
  • Steek de blauwe druiven, uiringen en kaassterretjes erin.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Snijd twee plakken geitenkaas in vieren en bestrooi de snijvlakken met maanzaad voor extra smaak en presentatie.
Wijnadvies:

Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Prosecco.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Geit / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst