Kruidensalade met Geitenkaas en Sherrydressing
Geniet van deze frisse kruidensalade met geitenkaas en een verfrissende sherrydressing. Perfect voor een feestelijke maaltijd!
Equipment
- Sterretjessteker of scherp mesje
Ingrediënten
- 100 g blauwe druiven
- 1 kleine rode ui in ringen
- 150 g harde geitenkaas dikke plak
- 75 g gemengde verse kruiden zoals: platte peterselie, selderijblad, bieslook, kervel of basilicum, aangevuld met rucola, veldsla of rode sla
- 3 el olijfolie
- 1 el sherry
- zeezout
Instructies
- Steek sterretjes uit de kaas.
- Meng de kruiden met de sla.
- Leg de gemengde kruiden en sla als een hoog bergje op de borden.
- Steek de blauwe druiven, uiringen en kaassterretjes erin.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Snijd twee plakken geitenkaas in vieren en bestrooi de snijvlakken met maanzaad voor extra smaak en presentatie. Wijnadvies:
Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Prosecco.
Snijd twee plakken geitenkaas in vieren en bestrooi de snijvlakken met maanzaad voor extra smaak en presentatie. Wijnadvies:
Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Prosecco.