Kruidensalade met lamsvlees

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 trostomaten stevige
  • 8 eetlepels vleesfond
  • ½ citroen
  • 9 eetlepels olijfolie milde
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 4 sjalotten
  • 1 pakje tempuramix
  • 2 dl mineraalwater ijskoud
  • zout
  • peper versgemalen
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 lamsracks ca. 700 g
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels zure room
  • 50 g rocketmelange sla
  • olie om te frituren

Instructies

  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met een mesje ontvellen. Tomaten vanaf het kroontje in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • In steelpan fond zachtjes verwarmen.
  • Citroen uitpersen.
  • Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, 1 theelepel citroensap, azijn en fond. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 1 eetlepel olie verwarmen, sjalotten fruiten.
  • Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
  • Sjalot door vinaigrette scheppen.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • In beslagkom van tempuramix, mineraalwater, zout en peper glad en dun beslag kloppen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaat bestuiven met bloem en vervolgens door tempurabeslag halen.
  • Partjes één voor één in frituurolie laten glijden en ca. 3 minuten frituren. Tomatenbeignets laten uitlekken op keukenpapier.
  • Licht bestrooien met zout en peper.
  • Warm houden in voorverwarmde oven of op bord op warmhoudplaat.
  • Lamsracks bestrijken met 2 eetlepels olie en bestrooien met peper en zout. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
  • Vlees rondom bruin bakken en dan in 8 à 10minuten van binnen rosé laten worden. Lamsracks in aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten.
  • Intussen avocado halveren en pit verwijderen.
  • Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen.
  • Avocado met zure room,rest van citroensap en rest van olie pureren met staafmixer.
  • Avocadocrème overdoen in steelpannetje en heel zachtjes tot lauwwarm verwarmen.
  • Ook sjalotvinaigrette zachtjes verhitten tot lauwwarm.
  • Lamsracks tussen botjes door in 5 plakken snijden.
  • Filets van botjes afsnijden. In cirkelvorm op elk bord 5 lamsfilets leggen.
  • Op elk stuk lamsvlees wat avocadocrème scheppen.
  • Slamelange ertussen rangschikken en garneren met tomatenbeignets. Sjalotvinaigrette over salade scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Salade / Voorgerechten