Kruidensalade met lamsvlees
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met een mesje ontvellen. Tomaten vanaf het kroontje in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
- In steelpan fond zachtjes verwarmen.
- Citroen uitpersen.
- Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, 1 theelepel citroensap, azijn en fond. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
- In pan 1 eetlepel olie verwarmen, sjalotten fruiten.
- Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
- Sjalot door vinaigrette scheppen.
- Frituurolie verhitten tot 180 °C.
- In beslagkom van tempuramix, mineraalwater, zout en peper glad en dun beslag kloppen volgens gebruiksaanwijzing.
- Tomaat bestuiven met bloem en vervolgens door tempurabeslag halen.
- Partjes één voor één in frituurolie laten glijden en ca. 3 minuten frituren. Tomatenbeignets laten uitlekken op keukenpapier.
- Licht bestrooien met zout en peper.
- Warm houden in voorverwarmde oven of op bord op warmhoudplaat.
- Lamsracks bestrijken met 2 eetlepels olie en bestrooien met peper en zout. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
- Vlees rondom bruin bakken en dan in 8 à 10minuten van binnen rosé laten worden. Lamsracks in aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten.
- Intussen avocado halveren en pit verwijderen.
- Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen.
- Avocado met zure room,rest van citroensap en rest van olie pureren met staafmixer.
- Avocadocrème overdoen in steelpannetje en heel zachtjes tot lauwwarm verwarmen.
- Ook sjalotvinaigrette zachtjes verhitten tot lauwwarm.
- Lamsracks tussen botjes door in 5 plakken snijden.
- Filets van botjes afsnijden. In cirkelvorm op elk bord 5 lamsfilets leggen.
- Op elk stuk lamsvlees wat avocadocrème scheppen.
- Slamelange ertussen rangschikken en garneren met tomatenbeignets. Sjalotvinaigrette over salade scheppen.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 45 g