Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst

Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wok of grote koekenpan
  • Pan voor het koken van rijst

Ingrediënten

  • 125 g wilde en witte rijst pak à 250 g
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g lamsboutlapjes à la minute in reepjes gesneden
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 300 g suikerpeultjes diepvries
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 125 ml crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het droogstomen.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de lamsreepjes gedurende 1 minuut.
  • Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
  • Voeg de rode ui, knoflook, suikerpeultjes en cajunkruiden toe aan de wok en roerbak het gerecht nog 3 minuten.
  • Roer de crème fraîche door het gerecht en verwarm nog 2-3 minuten.
  • Schep de gekookte rijst op twee borden en verdeel het lamsgerecht erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst past goed bij een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 505 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 28 g | Vet: 38 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Rijst / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij