Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst
Equipment
- Wok of grote koekenpan
- Pan voor het koken van rijst
Ingrediënten
- 125 g wilde en witte rijst pak à 250 g
- 2 eetlepels olie
- 250 g lamsboutlapjes à la minute in reepjes gesneden
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 300 g suikerpeultjes diepvries
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 125 ml crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het droogstomen.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de lamsreepjes gedurende 1 minuut.
- Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
- Voeg de rode ui, knoflook, suikerpeultjes en cajunkruiden toe aan de wok en roerbak het gerecht nog 3 minuten.
- Roer de crème fraîche door het gerecht en verwarm nog 2-3 minuten.
- Schep de gekookte rijst op twee borden en verdeel het lamsgerecht erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit Kruidig Lamsvlees met Suikerpeultjes en Rijst past goed bij een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec.Voedingswaarden
Calories: 505 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 28 g | Vet: 38 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 4 g