Babi China met gekruide varkenslapjes in aromatische saus, geserveerd met witte rijst in Aziatische setting.

Kruidige Babi China met Varkensvlees en Specerijen

Babi China is een kruidig bijgerecht van gestoofd varkensvlees met specerijen zoals djahé, kruidnagel en foelie. Een heerlijk gerecht, perfect om te serveren bij witte rijst.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees in lapjes gesneden
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel foelie
  • 1 eetlepel assemwater
  • 1 theelepel peper

Instructies

  • Kook het varkensvlees in wat water tot het halfgaar is en bewaar de bouillon.
  • Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de kruiden (djahé, kruidnagelpoeder, ui, knoflook en foelie) tot ze bruin zijn.
  • Voeg het vlees toe aan de pan en giet de bouillon en het assemwater erbij.
  • Laat het geheel op laag vuur, met de deksel op de pan, een half uur smoren tot het vlees gaar is.
  • Serveer warm bij witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht en versterkt de hartige tonen.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst China
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij