Kruidige Babi China met Varkensvlees en Specerijen
Babi China is een kruidig bijgerecht van gestoofd varkensvlees met specerijen zoals djahé, kruidnagel en foelie. Een heerlijk gerecht, perfect om te serveren bij witte rijst.
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Kook het varkensvlees in wat water tot het halfgaar is en bewaar de bouillon.
- Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de kruiden (djahé, kruidnagelpoeder, ui, knoflook en foelie) tot ze bruin zijn.
- Voeg het vlees toe aan de pan en giet de bouillon en het assemwater erbij.
- Laat het geheel op laag vuur, met de deksel op de pan, een half uur smoren tot het vlees gaar is.
- Serveer warm bij witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht en versterkt de hartige tonen.
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g