Kruidige Boemboe Bali Makreel

Kruidige Boemboe Bali Makreel

Proef de smaken van Bali met deze kruidige makreel in boemboe-stijl! Een aromatisch gerecht dat ook heerlijk is met kip of andere vissoorten. Perfect voor een exotische maaltijd die je in no-time op tafel hebt. Geniet van de intense smaken en heerlijke kruidenmix!
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote makrelen
  • 2 eetlepels ketjap manis eventueel verdund met water
  • 3 eetlepels plantaardige olie of meer indien nodig
  • 2 middelgrote uien fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 5 rode pepers lombok merah in dunne ringen
  • 1 schijfje laos of ½ theelepel laospoeder
  • 1 spriet sereh citroengras
  • 3 blaadjes djeroek poeroet limoenblad
  • 2 blaadjes salam Indonesisch laurierblad
  • Een klein stukje gember fijngehakt

Instructies

  • Was de makrelen en snijd ze in brede moten.
  • Bak de makrelen in hete olie aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
  • Pel de uien en knoflook en snipper beide fijn.
  • Snijd de rode pepers in smalle ringen.
  • Verhit 1 eetlepel van de olie waarin de vis is gebakken in een wok.
  • Fruit de knoflook lichtbruin en voeg de ui, rode pepers, laos, gember en sereh toe.
  • Laat ze mee fruiten.
  • Voeg de blaadjes djeroek poeroet, salam, ketjap en een scheutje water toe.
  • Laat het mengsel even koken.
  • Verwarm de vis voorzichtig in het kruidenmengsel.
  • Voor een intensere smaak, laat het gerecht een dag van tevoren maken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de pittige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Picknick / Vaderdag