Een smakelijke presentatie van chili con carne naast een portie luchtige rijst gemengd met maïskorrels, geserveerd op een rustiek keramisch bord. Het gerecht is gegarneerd met verse koriander en een schijfje limoen, met warme, natuurlijke achtergrondelementen die de rijke kleuren en texturen van het gerecht benadrukken. 🌽🍛✨

Kruidige Chili con Carne met Maïsrijst

Een smaakvolle chili con carne geserveerd met rijst en maïs. Perfect voor een hartverwarmend diner vol kruidige aroma's en rijke smaken!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Silvo Parboiled rijst
  • 500 g bruine bonen pot, blik of zelf gekookt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ rode Spaanse peper
  • 20 g margarine
  • 500 g gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree 140 g
  • 3 dl koud water
  • 1 zakje Silvo Kruidenmix Chili Con Carne
  • 1 klein blikje maïskorrels 150 g

Instructies

  • Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
  • Pel de ui en snijd deze fijn.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes, verwijder eventueel de zaadjes voor minder pittigheid.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui, paprika en Spaanse peper kort aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul en goudbruin.
  • Pers de knoflook erboven uit en roer de tomatenpuree erdoor.
  • Meng de kruidenmix met 3 dl koud water en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg de bruine bonen toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen, af en toe roeren.
  • Laat de maïs uitlekken en meng deze door de gekookte rijst.
  • Serveer de chili con carne samen met de maïsrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze kruidige chili con carne met een frisse salade en wat zure room als topping. Garneer met verse koriander voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een robuuste rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past perfect bij dit gerecht. De rijke, fruitige tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van de chili con carne mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 530 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Vlees
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Herfst / Winter