Kruidige Couscous met Boerenkool en Rozijnen
Equipment
- Wokpan
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 eetlepel chilipoeder
- 300 g panklare boerenkool
- 200 g couscous
- 50 g rozijnen
- 600 ml kruidenbouillon van tablet
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de gesnipperde ui en plakjes knoflook.
- Voeg het chilipoeder toe en bak dit even mee.
- Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat het in ongeveer 15 minuten al omscheppend slinken.
- Schep de couscous en rozijnen door de boerenkool en giet de warme bouillon erbij.
- Breng het geheel al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur.
- Laat de couscous 10 minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kruidige couscous met boerenkool en rozijnen combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van het gerecht aan.Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 10 g