Kruidige Garnalen met Bloemkool in Kokossaus: Een Exotische Smaakexplosie

Een prachtig gepresenteerd gerecht van kruidige garnalen met bloemkool in kokossaus, geserveerd in een rustieke keramische kom. Het gerecht toont sappige garnalen, malse bloemkoolroosjes en een romige kokossaus, gegarneerd met verse korianderblaadjes en een partje limoen. De achtergrond heeft een houten tafel met verspreide kruiden, rode pepers en verse kruiden, wat een warme en exotische sfeer creëert.

Kruidige Garnalen met Bloemkool in Kokossaus: Een Exotische Smaakexplosie

Een exotisch gerecht met sappige garnalen, knapperige bloemkool en romige kokossaus. Perfect op smaak gebracht met aromatische specerijen en frisse limoen!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g gepelde grote garnalen
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 grofgehakte ui
  • 2 teentjes knoflook grofgehakt
  • 1 Spaanse peper zonder zaad, grofgehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gemalen steranijs
  • 2 theelepels fenegriek
  • 1 theelepel kardemom
  • 5 dl santen kokosmelk
  • 1 eetlepel nuoc mam vissaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • Korianderblad ter garnering

Instructies

  • Marineer de garnalen in het limoensap en zet ze apart.
  • Verhit de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en Spaanse peper tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg suiker, gemalen steranijs, fenegriek, kardemom en santen toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de bloemkool gaar is.
  • Voeg de gemarineerde garnalen en het limoensap toe.
  • Laat de garnalen kort meekoken tot ze ondoorschijnend zijn.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en nuoc mam.
  • Garneer met korianderblad en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer dit gerecht met geurige pandanrijst of jasmijnrijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past uitstekend bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij