Kruidige Garnalen met Bloemkool in Kokossaus: Een Exotische Smaakexplosie
Een exotisch gerecht met sappige garnalen, knapperige bloemkool en romige kokossaus. Perfect op smaak gebracht met aromatische specerijen en frisse limoen!
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 450 g gepelde grote garnalen
- 1 bloemkool in roosjes
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 grofgehakte ui
- 2 teentjes knoflook grofgehakt
- 1 Spaanse peper zonder zaad, grofgehakt
- 1 theelepel suiker
- 2 gemalen steranijs
- 2 theelepels fenegriek
- 1 theelepel kardemom
- 5 dl santen kokosmelk
- 1 eetlepel nuoc mam vissaus
- Versgemalen zwarte peper
- Korianderblad ter garnering
Instructies
- Marineer de garnalen in het limoensap en zet ze apart.
- Verhit de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en Spaanse peper tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 3 minuten mee.
- Voeg suiker, gemalen steranijs, fenegriek, kardemom en santen toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de bloemkool gaar is.
- Voeg de gemarineerde garnalen en het limoensap toe.
- Laat de garnalen kort meekoken tot ze ondoorschijnend zijn.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en nuoc mam.
- Garneer met korianderblad en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 7 g