Kruidige Gehaktballen met Tijm, Rozemarijn en Mosterd

Kruidige gehaktballen, goudbruin gebakken en gegarneerd met verse kruiden, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, omringd door limoen, chilipepers en een schaaltje saus op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een warme Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en natuurlijke verlichting, zonder zichtbare of leesbare etiketten.

Kruidige Gehaktballen met Tijm, Rozemarijn en Mosterd

Smaakvolle kruidige gehaktballen met tijm, rozemarijn, mosterd en een heerlijke jus – een hartige traktatie voor elke maaltijd!
Porties: 6 ballen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 sneetjes wit brood zonder korst
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje nootmuskaat
  • Mespuntje piment
  • Paar blaadjes tijm
  • Paar blaadjes rozemarijn of peterselie
  • Mespuntje gember
  • 2 druppels Worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • Bloem of paneermeel
  • 50 g boter plus extra voor het bakken van de ui

Instructies

  • Bak de gesnipperde ui langzaam in een klontje boter tot ze mooi bruin en zacht zijn.
  • Week de boterhammen in de melk.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de bloem of paneermeel) in een kom en kneed tot het witbrood niet meer zichtbaar is.
  • Vorm ronde of platte ballen zonder scheurtjes.
  • Haal de gehaktballen door de bloem of het paneermeel.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de gehaktballen voorzichtig rondom bruin.
  • Voor krokante ballen: leg de deksel schuin op de pan, draai de gehaktballen zo nu en dan en bedruip met wat boter.
  • Voor zachte gehaktballen: voeg een scheutje water toe aan de pan, draai de ballen om en houd de deksel erop.
  • Bak de gehaktballen 20-30 minuten en haal ze uit de pan als ze gaar zijn.
  • Maak de jus door de aanbaksels in de pan met wat water los te maken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de kruidige gehaktballen met aardappelpuree, rijst of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze kruidige gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden