Kruidige Groene Bonensoep
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1½ liter water
- 4 takjes verse tijm
- 1 laurierblad
- 1 stukje foelie
- Peper naar smaak
- 300 g diepvries tuinbonen
- 50 g katenspek in dunne reepjes gesneden
- 1 eetlepel citroensap
- 250 g sperziebonen in stukjes van drieën
- 200 g peultjes gehalveerd
- 100 g diepvries tuinerwten
- 1 zakje stoneleeks prei in stukjes van 1 cm
Instructies
- Breng de kipfilet samen met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak langzaam aan de kook in een pan met 1½ liter koud water.
- Laat de bouillon 30 minuten tegen de kook aan trekken op zacht vuur.
- Verwijder ondertussen de grijze velletjes van de tuinbonen.
- Voeg de reepjes katenspek toe aan de bouillon.
- Haal de kip en de kruiden met een schuimspaan uit de bouillon.
- Breng de bouillon op smaak met 1 eetlepel zout, citroensap en peper naar smaak.
- Voeg de sperziebonen, peultjes en tuinerwten toe aan de bouillon en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de kip in blokjes en roer deze samen met de tuinbonen, stoneleeks en reepjes katenspek door de soep.
- Laat de soep nog 4-6 minuten zachtjes gaarkoken.
- Ris de blaadjes van de overgebleven takjes tijm en roer deze door de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze aromatische en hartige groene bonensoep.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g