Kruidige Groene Bonensoep

Kruidige Groene Bonensoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • liter water
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 stukje foelie
  • Peper naar smaak
  • 300 g diepvries tuinbonen
  • 50 g katenspek in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 g sperziebonen in stukjes van drieën
  • 200 g peultjes gehalveerd
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 1 zakje stoneleeks prei in stukjes van 1 cm

Instructies

  • Breng de kipfilet samen met 4 takjes tijm, laurierblad, foelie en peper naar smaak langzaam aan de kook in een pan met 1½ liter koud water.
  • Laat de bouillon 30 minuten tegen de kook aan trekken op zacht vuur.
  • Verwijder ondertussen de grijze velletjes van de tuinbonen.
  • Voeg de reepjes katenspek toe aan de bouillon.
  • Haal de kip en de kruiden met een schuimspaan uit de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak met 1 eetlepel zout, citroensap en peper naar smaak.
  • Voeg de sperziebonen, peultjes en tuinerwten toe aan de bouillon en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de kip in blokjes en roer deze samen met de tuinbonen, stoneleeks en reepjes katenspek door de soep.
  • Laat de soep nog 4-6 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Ris de blaadjes van de overgebleven takjes tijm en roer deze door de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze aromatische en hartige groene bonensoep.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij