Kruidige Groentecurry met Aardappel Samosa's
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olie
- 1½ eetlepel sambal
- 1½ eetlepel suiker
- 2½ eetlepel kerriepoeder
- ½ eetlepel komijn
- 450 g voorgekookte aardappeldobbeltjes
- 3½ eetlepel kruidenbouillonpoeder
- 1 kleine bloemkool
- 2 preien
- 1 winterpeen
- 1 courgette
- ½ kleine witte kool
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ei
- 1 citroen
- 200 g kokoscrème doosje cèreamed coconut
- 15 g verse koriander
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de helft van de olie in een wok of koekenpan.
- Fruit de helft van de ui en knoflook met ½ eetlepel sambal, ½ eetlepel suiker, 1 eetlepel kerriepoeder en de komijn.
- Voeg de aardappelblokjes, 1½ eetlepel bouillonpoeder en 200 ml water toe.
- Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de aardappels ongeveer 10 minuten sudderen tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is.
- Af en toe omscheppen.
- Laat iets afkoelen.
- Maak intussen de groenten schoon.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Snijd de prei schuin in ringen van ca.
- 1½ cm breed.
- Halveer de wortel en courgette in de lengte en snijd ze schuin in plakken.
- Snijd de kool grof.
- Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het aardappelmengsel over de helft van de deegdriehoekjes en dek af met de resterende driehoekjes.
- Bestrijk de randen met water en druk stevig dicht.
- Klop het ei los, leg de deegdriehoekjes op de bakplaat, bestrijk de bovenkant met het ei en bak in het midden van de oven in ca.
- 10 minuten lichtbruin en gaar.
- Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan.
- Bak de resterende ui en knoflook ca.
- 2 minuten zachtjes met de rest van de sambal, suiker en kerriepoeder.
- Voeg de rest van de bouillonpoeder en 300 ml water toe.
- Schep de kool en wortel erdoor en laat met deksel op de pan ca.
- 5 minuten stoven.
- Voeg de bloemkool, prei en courgette toe en laat nog eens ca.
- 5 minuten stoven.
- Pers intussen de citroen uit.
- Meng de kokoscrème en het citroensap door de groenten en blijf omscheppen tot de kokoscrème goed is opgelost.
- Neem de pan van het vuur, knip de koriander erboven fijn en roer door de curry.
- Serveer de groentecurry met de warme aardappel samosa's.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze groentecurry met een verfrissende Riesling. De lichte en fruitige smaak van de Riesling complimenteert de pittige en kruidige smaken van de curry en samosa's.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 7 g